Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ισραήλ: Διαδήλωση νέων κατά της στρατιωτικής θητείας




Τελειόφοιτοι λυκείου διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ κατά της στρατιωτικής θητείας, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη δύο συμμαθητών τους που αρνήθηκαν να καταταγούν.


Δεκάδες τελειόφοιτοι που υπέγραψαν την επιστολή με την οποία αρνούνται να υπηρετήσουν στον ισραηλινό στρατό διαδήλωσαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη κατάταξη δύο από τους νεαρούς που βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία, του Ορ Μπεν-Νταβίντ και του Έφι Μπρένερ.
Οι διαδηλωτές που έκανα πορεία στους δρόμους του Τελ Αβίβ, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Παιδεία δεν σημαίνει μιλιταρισμός» και « Δεν είμαι ιδιοκτησία του ισραηλινού στρατού».
Ο Μπρένερ αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη την Πέμπτη(22/10) μετά την άφιξη του σε κέντρο εκπαίδευσης και την άρνηση του να καταταγεί. Παρόλα αυτά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει. « Είναι δεδομένο, θα περάσω επτά με 28 ημέρες στην φυλακή, αλλά όταν βλέπω το τι κάνει ο στρατός καθημερινά δεν μετανιώνω για την απόφασή μου», δηλώνει στο Ynet.
Ο Μπρένερ τόνισε ακόμη ότι από τότε που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των τελειοφοίτων, αντιμετώπισε βίαιες αντιδράσεις και κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για το ότι κάνει βίαιη και μιλιταριστική την ισραηλινή κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: