Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Το αληθνό πρόσωπο του ισραηλινού στρατού

Το αληθνινό πρόσωπο του ισραηλινού στρατού κατοχής, όπως και κάθε άλλωστε στρατού, μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των στρατιωτών που αναγκάζονται με την ανοχή ή και την παρότρυνση των ανωτέρων τους να προβαίνουν σε συστηματική παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων(κλοπές αυτοκινήτων, συστηματική βία κατά παιδιών χωρίς καν αφορμή κλπ).
Η ισραηλινή οργάνωση "Σοβρίμ Στικά-Σπάμε την Σιωπή" έχει κατ΄επανάληψη πραγματοποιήσει φωτογραφικές εκθέσεις, αναφορές κλπ, όπου οι ίδιοι οι στρατιώτες έχοντας μετανιώσει για όσα αναγκάστηκαν να κάνουν μέσα από μία συστηματική πλύση εγκεφάλου που θέλει τους Παλαιστινίους των κατεχομένων εδαφών " υπανθρώπους", ανοίγουν την ψυχή τους με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσουν τους συμπατριώτες τους για όσα συμβαίνουν στην "αυλή" τους, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το πολύβουο Τελ Αβιβ και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στην παρακάτω ιστοσελίδα η οργάνωση δημοσιεύει στα αγγλικά βιβλιαράκι με συγκεντρωμένες σχετικές μαρτυρίες. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευεσε πρόσφατα και η εφημερίδα "Ιντιπέντεντ"

http://breakingthesilence.org.il/UserFiles/File//Shovrim_Shtika_English_Int.pdf

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/our-reign-of-terror-by-the-israeli-army-811769.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: