Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Φωτογραφιες σοκ από Ισραηλινούς στρατιώτες




Νέες φωτογραφίες σοκ από Ισραηλινούς στρατιώτες που προσβάλλουν Παλαιστινίους.
Η οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή»(Breaking the Silence) δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν στρατιώτες να γράφουν συνθήματα σε σπίτια Παλαιστινίων υπό την απειλή όπλων.

Οι φωτογραφίες αναφέρονται στην περίοδο της πρόσφατης εισβολής του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας(Επιχείρηση «Καυτό Μολύβι»). Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν την Κυριακή στο Facebook, δύο μήνες αφότου η έφεδρος στρατιωτίνα Eden Abergil απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης με τη δημοσιοποίηση ανάλογων φωτογραφιών.
Η σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Καυτό Μολύβι», παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να απειλεί με το όπλο του ένα άνθρωπο με δεμένα τα μάτια. Η δεύτερη δείχνει ένα στρατιώτη να φωνάζει στην κουζίνα την ώρα που δύο γυναίκες με παραδοσιακή ενδυμασία(hejab) μαγειρεύουν. Η τρίτη δείχνει έναν στρατιώτη να ζωγραφίζει με σπρέι ένα Αστέρι του Δαβίδ και το σύνθημα «θα επιστρέψουμε σύντομα» στα εβραϊκά.
Οι χρήστες του Facebook έστειλαν εξαιρετικά αρνητικά σχόλια, καταδικάζοντας τις «απεχθείς πράξεις» των στρατιωτών, χαρακτηρίζοντας τους ως «τρομοκράτες σε ώρα δράσης».
Η οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή» συλλέγει μαρτυρίες, συχνά ανώνυμες, από στρατιώτες που θυμούνται περιπτώσεις παραβιάσεων κατά Παλαιστινίων. Η οργάνωση επισημαίνει ότι στόχος της είναι « να δείξει μία διαφορετική και αποκρουστική εικόνα αμφισβητούμενων διαταγών σε πολλές περιοχές όσον αφορά Παλαιστινίους αμάχους».
Πριν λίγο καιρό η οργάνωση διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας σε περιοχή του Τελ Αβίβ δείχνοντας στρατιώτες «να βασανίζουν, να λεηλατούν και να καταστρέφουν περιουσίες».
Μετά την περίπτωση Abergil, η οργάνωση δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες στρατιωτών που ποζάρουν με τραυματισμένους και δεμένους Παλαιστινίους.










Δεν υπάρχουν σχόλια: