Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Νέες διαδηλώσεις

Νέες διαδηλώσεις έγιναν το προηγούμενο Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά της συνεχιζόμενης ισραηλινής εισβολής στην Λωρίδα της Γάζας.

Γύρω στα 3.000 άτομα πήραν μέρος σε πορεία-διαδήλωση στην πόλη της Γιάφας, παλιάς παλαιστινιακής πόλης που σήμερα αποτελεί το επίνειο του Τελ Αβίβ και η οποία κατοικείται ακόμη κυρίως από φτωχούς Άραβες και Εβραίους.

«Στην προεκλογική εκστρατεία, κέρδισαν τα νεκροταφεία», «αρκετά διάλογος με την Χαμάς», φώναζαν μερικοί από τους διαδηλωτές, που ζητούσαν να σταματήσει αμέσως η εισβολή, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αρχίσει διάλογος με την Χαμάς. Στην διαδήλωση πήραν μέρος αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι «Αναρχικοί Κατά του Τείχους».

Μετείχαν ακόμη φοιτητές από το Κολέγιο Σαπίρ που βρίσκεται κοντά στην Σντερότ, την πόλη στο νότιο Ισραήλ που έχει δεχτεί τους περισσότερους πυραύλους Κασάμ, καθώς και φοιτητές από την Μπερσέβα, πόλη επίσης στο νότιο Ισραήλ(με παλαιστινιακό μάλιστα παρελθόν), που επίσης έχει χτυπηθεί πολλές φορές από πυραύλους Κασάμ.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες στην διεύθυνση:

http://zope.gush-shalom.org/home/en/events/1232298702

Δεν υπάρχουν σχόλια: