Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Σύλληψη ισραηλινών ακτιβιστών


Στη σύλληψη 16 ακτιβιστών που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Λωρίδα της Γάζας προχώρησε την Κυριακή η αστυνομία του Ισραήλ. Οι ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας από τις ισραηλινές αρχές, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από την επιχείρηση «Καυτό Μολύβι» και την ισραηλινή εισβολή στην περιοχή.

«Τους συλλάβαμε και έπρεπε να καταβάλλουμε ισχυρή ποσότητα βίας, αλλά δεν κτυπήσαμε κανέναν», δηλώνει εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας. «Ανακρίνονται αυτή τη στιγμή και ενδεχομένως να απαγγελθούν κατηγορίες ότι εισέβαλλαν σε κλειστή στρατιωτικά περιοχή χωρίς άδεια και ότι πραγματοποίησαν παράνομα διαδήλωση».

Δεκάδες αριστεροί ακτιβιστές διαδήλωσαν κατά του αποκλεισμού της Λωρίδας. Ο Αντάρ Γκριέβσκι από την οργάνωση «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» δήλωσε: «Αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε νότια στην παραλία προς την Γάζα, αλλά κοντά στο Ζικίμ μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού μας εμπόδισαν από το να μπούμε(στην Γάζα).

‘Ένα χρόνο αφότου το Ισραήλ σκότωσε 1.400 ανθρώπους κατά την διάρκεια του πολέμου, το Ισραήλ συνεχίζει να καταστρέφει και να προκαλεί πόνο με το να απαγορεύει την ιατρική φροντίδα και την μεταφορά οικοδομικών υλικών στην Γάζα», δήλωσε ο ακτιβιστής.

Ο Γκριέβσκι, υποστηρίζει ότι σκοπός της πορείας ήταν «να μεταφερθεί το μήνυμα ότι ως πολίτες που ζούμε σε αυτή εδώ την χώρα, θεωρούμε την κατάσταση απαράδεκτη και πρέπει να αντισταθούμε».

Ένας από τους διαδηλωτές υποστήριξε ότι ένας από τους ακτιβιστές κτυπήθηκε από την αστυνομία.


Πηγή:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3825757,00.html


Συνεχής πληροφόρηση για τις κινήσεις των διεθνών ακτιβιστών που επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας μέσω Αιγύπτου στο:

http://www.kibush.co.il/search.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: