Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Εβραίοι για την Ειρήνη και Πλοία για την Γάζα

Είμαστε μία ομάδα Γερμανών Εβραίων που θέλουμε να στείλουμε ένα πλοίο με πράγματα και μουσικά όργανα στην Γάζα. Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα στείλει προμήθειες την άνοιξη του 2010.
Αγοράζουμε ένα πλοίο, που θα καθελκυστεί στην Γερμανία και ύστερα θα πάρουμε επιβάτες(Εβραίους και μη, Γερμανούς και μη-Γερμανούς) σε λιμάνι της Μεσογείου.
Ανάμεσα στα πράγματα που θα στείλουμε περιλαμβάνονται είδη άμεσης ανάγκης όπως φάρμακα, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα, παιδικά ρούχα, σχολικά είδη, καθώς και είδη ζωγραφικής και ιδιαίτερα μουσικά όργανα.
Πιστεύουμε πως το τσιμέντο δεν είναι το μόνο αναγκαίο για την ανοικοδόμηση-καλούμε τους πολιτικούς μας να παρέχουν αμέσως τα απαραίτητα αυτά οικοδομικά υλικά!-αλλά και πράγματα που βοηθούν την θεραπεία της ψυχής. Ελπίζουμε πως τα μουσικά όργανα θα συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.
Τα σχολεία μας μπορούν να έχουν επίσης σημαντική συνεισφορά. Τα παιδιά στην Γάζα εμποδίζονται να σπουδάσουν μέσω της έλλειψης τέτοιων υλικών. Για αυτό ψάχνουμε σχολεία να δωρίσουν σχολικά είδη.

Αλληλεγγύη κατά της κατοχής!

Η Γάζα κείτεται ακόμη σε ερείπια. Τα παιδιά παίζουν πάνω σε σωρούς από μπάζα, όλα απομεινάρια των σπιτιών τους. Δεν έχουν παιχνίδια. Τα σχολεία τους δεν έχουν γραφική ύλη ή υλικά μάθησης. Υπάρχουν τεράστιες λίστες των βιβλίων που χρειάζονται. Δεν έχουν ζεστά ρούχα για τον χειμώνα, συχνά δεν έχουν ούτε αέριο ή ηλεκτρικό για θέρμανση.
Το νερό έχει ελλείψεις και είναι μολυσμένο. Τα κατεστραμμένα υδραυλικά και συστήματα μεταφοράς δεν μπορούν να επισκευαστούν. Στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις, καροτσάκια και προσθετικά.
Τα σπίτια μόνο προσωρινά μπορούν να ανοικοδομηθούν. Τα απαραίτητα για την καθημερινή επιβίωση πρέπει να μπουν στην Γάζα μέσω τούνελ, συχνά τα μεταφέρουν νέοι άνθρωποι που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ακόμη και αυτά τα τούνελ σύντομα θα μπλοκαριστούν.
Με την καταστροφή της γης και την απαγόρευση αλιείας, ο λαός της Γάζας στερείται βασικών μέσων για την ζωή του. Στερείται της ελευθερίας, του δικαιώματος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και της άμεσης αλληλεγγύης μας.
«Οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για χρηματική ενίσχυση, χρειάζονται πραγματική πολιτική αλληλεγγύη κατά της κατοχής!».


http://www.juedische-stimme.de/

http://toibillboard.info/GazaShip.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: