Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

σκοπός αυτού του blog

H συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων και όλα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, με έκαναν να προσπαθήσω να μπω στον κόσμο των bloggers και να προσπαθήσω μέσα από τις σελίδες αυτές να δείξω στη δημοσιότητα κάποιες διαφορετικές απόψεις γύρω από το ζήτημα.
Εχω ζήσει και σπουδάσει στο Ισραήλ, γνωρίζω καλά εβραϊκά, "εβραϊκής καταγωγής", το βάζω σε εισαγωγιά γιατί δεν αισθάνομαι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους Ελληνες. Το γεγονός ωστόσο ότι όσα διαπράττει το Ισραήλ γίνονται στο όνομα του "εβραϊκού λαού" και η προσωπική ανάγκη να δώση βήμα έκφρασης στις διαφορετικές φωνές που αγωνιούν και αγωνίζονται κόντρα στον παραλογισμό για την προσέγγιση και την ειρήνευση μεταξύ των δύο λαών, που έχουν εμπλακεί σε μία από τις πιό εφιαλτικές συγκρούσεις των τελευταίων 50-60 ετών, με έσπρωξαν στο να επιχειρήσω και εγώ τις δυνατότητες αυτού του νέου μέσου επικοινωνίας.
Στις σελίδες αυτού του blog εκτός από τις προσωπικές απόψεις στο θέμα, τα σχόλια μου, θα μπορείτε να βρείτε απόψεις από εφημερίδες, ιστοσελίδες κ.λ.π. πάνω στο ζήτημα, στην κατεύθυνση πάντα της προσπάθειας προσέγγισης, ειδήσεις που βλέπουν ελάχιστα ή και καθόλου το φως της δημοσιότητας, ελπίζοντας ότι η δημοσίευσή τους και μόνο μπορεί να συμβάλλει έστω και λίγο στο να δωθεί τέλος στην παράνοια του πολέμου, στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: