Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Διαδηλώσεις για την Γάζα και στο Ισραήλ


Περισσότερα από 2.000 άτομα, νέοι και γέροι, συγκεντρώθηκαν απέναντι από το υπουργείο Άμυνας, την προηγούμενη Κυριακή(31/05) στο Τελ-Αβίβ σε μία αυθόρμητη διαδήλωση, μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του στολίσκου της ειρήνης. Μαζί με τους ακτιβιστές της «Γκους Σαλόμ» μετείχαν μέλη του «Ειρήνη Τώρα», οπαδοί του Μέρετς(σ.σ. κόμμα της ισραηλινής αριστεράς) και του Χαντάς(σ.σ μετωπικό σχήμα του ΚΚ Ισραήλ), η Συμμαχία Γυναικών και αναρχικοί. Όλοι μαζί φώναζαν: «Η ασφάλεια δεν κτίζεται πάνω στα πτώματα των διαδηλωτών»!.
Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν μετάσχει και οι ίδιοι στο παρελθόν σε προσπάθειες να μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και οικοδομικά υλικά στην Γάζα μέσα από τα μπλόκα, με σύνθημα «Σπάστε τον Αποκλεισμό»!
«Μπίμπι(σ.σ. χαϊδευτικό του Νετανιάου), Μπαράκ, έχετε αίμα των ακτιβιστών στα χέρια σας», έγραφε ένα από τα πλακάτ. Ένα άλλος φώναζε «Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε αυτοκτονία». «Πυροβολούν διαδηλωτές», «IDF τρομοκράτης με στολή» και «όχι στην πειρατεία, ναι στην ειρήνη»!
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της συνοριακής φρουράς φρουρούσαν το υπουργείο, φοβούμενοι ότι οι διαδηλωτές θα επιχειρήσουν να μπουν στο κτίριο. Μερικοί δεκάδες διαδηλωτές ήλθαν στο υπουργείο Άμυνας κατευθείαν από το Ασντόντ, όπου διαδήλωναν έξω από τις πύλες του λιμανιού.
«Ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε σε 1,8 εκατ. κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, είναι απάνθρωπος, ανήθικος και παράνομος και πρέπει να σπάσει», δήλωσε ακτιβιστής της «Γκους Σαλόμ» στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τη διαδήλωση. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τον στολίσκο, και άλλοι θα έλθουν και οι διαστάσεις των ενεργειών υα μεγαλώσουν, έως ότου οι ηγέτες του Ισραήλ συνειδητοποιήσουν ότι ο αποκλεισμός βλάπτει το Ισραήλ περισσότερο από ότι την Χαμάς».

Πηγή:

http://zope.gush-shalom.org/home/en/events/1275385769/

Φωτογραφίες από διαδηλώσεις και στο

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1180953


http://www.flickr.com/photos/activestills

Δεν υπάρχουν σχόλια: