Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Τα πυρηνικά του Ισραήλ στο ιντερνέτ;

Στο φως της δημοσιότητας απειλούν να φέρουν Ισραηλινοί ειρηνιστές τα πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ»(ynetnews-http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3566189,00.html) Ισραηλινοί ακτιβιστές ενδέχεται να δημοσιοποιήσουν στην ιστοσελίδα τους τα πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ. Η σελίδα λέγεται Armaggedon(www.armagedon.org.il πρόσβαση στην οποία φαίνεται να έχει μπλοκαριστεί), είναι καταχωρημένη στο Ισραήλ και φιλοξενείται από Αυστραλό σέρβερ.

Στην εν λόγω ομάδα, που αγωνίζεται για μία Μέση Ανατολή ελεύθερη από ατομικά, χημικά και βιολογικά όπλα, μετέχουν Ισραηλινοί διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και φιλόσοφοι. Μεταξύ των υποστηρικτών φέρεται να είναι και ο βουλευτής του κόμματος Χαντάς(Μέτωπο για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Ισότητα), που υποστηρίζεται από το ΚΚ Ισραήλ Ντοβ Κχενίν.

Παράλληλα προ ημερών(07/07) δημοσιεύτηκε πληρωμένη καταχώρηση στην εφημερίδα «Χαάρετς», με την οποία ζητείται να επιτραπεί στον Ισραηλινό ακτιβιστή Μορντεχάϊ Βαανούνου, να κινείται ελεύθερα.

Ο Βανούνου αποκάλυψε σε βρετανική εφημερίδα την δεκαετία του ’70 την ύπαρξη πυρηνικού εργοστασίου στην Ντιμόνα στο νότιο Ισραήλ. Συνελήφθη από πράκτορες της Μοσάντ και ήταν μέχρι προ τίνος φυλακισμένος. Παρά την απελευθέρωση του δεν του επιτρέπεται να κινείται ελεύθερα ή να φύγει από την χώρα, με την δικαιολογία ότι μπορεί να δώσει πληροφορίες για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ.

Την εν λόγω διακήρυξη υπογράφουν κάτοχοι νόμπελ ειρήνης, μεταξύ των οποίων ο Ντέσμοντ Τούτου και ο κάτοχος νόμπελ λογοτεχνίας, γνωστός θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: