Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Το βίντεο της ντροπής

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Μπετσαλέμ" παίζει το βίντεο της ντροπής, όπου ισραηλινός αξιωματικός πυροβολεί εν ψυχρώ συλληφθέντα Παλαιστίνιο, καθώς και τη σχετική αναφορά της εν λόγω οργάνωσης στα αγγλικά.
Σε άρθρο του χθες στην συντηρητική ισραηλινή εφημερίδα "Μααρίβ", ο γενικός γραμματέας της ισραηλινής οργάνωσης "Ειρήνη Τώρα"(η παλαιότερη οργάνωση ειρήνης που ιδεολογικά ανήκει στην λεγόμενη "σιωνιστική αριστερά" και τάσσεται κατά της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών) Γιαρίβ Οπενχάϊμερ, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
"Ως έφεδρος στρατιώτης που κάθε χρόνο κάνω τη θητεία μου(σ.σ. όλοι οι Ισραηλινοί έως 50 ετών καλούνται κάθε χρόνο να υπηρετήσουν στο στρατό ως έφεδροι, παρόλο που έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία) στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, μπορώ να πω ότι παρόμοια περιστατικά δεν είναι η εξαίρεση και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, το παλιό σύνθημα "η κατοχή διαφθείρει" είναι αληθινό παρά ποτέ. Η ίδια η κατάσταση όπου η στολή και το όπλο δίνουν αίσθηση ανωτερότητας, καλλιεργούν το κλίμα "υπερβολικής βίας" απέναντι σε πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Το τίμημα της κατοχής και της στρατιωτικής καταπίεσης κατά αμάχου πληθυσμού το πληρώνει ολόκληρη η ισραηλινή κοινωνία, που μετατρέπεται σε βίαιη και επικίνδυνη. Το κράτος του Ισραήλ το οποίο στέλνει τους στρατιώτες του σε αποστολές καταπίεσης αμάχου πληθυσμού, παίρνει πίσω στρατιώτες περισσότερο βίαιους και λιγότερο συναισθηματικούς. Η βία που επιβάλλεται κατά των αμάχων Παλαιστινίων, θα γινει την επομένη επίθεση κατά κάποιου οδηγού, κατά ενός κλαμπ ακόμη και κατά κάποιας οικογένειας".

Το βίντεο παίζει στο

http://www.btselem.org/english/Firearms/20080721_Nilin_Shooting.asp


Δεν υπάρχουν σχόλια: